Kurum Adı : DİKMETAŞ MEZRASI İLKOKULU
WEB Adresi : http://dikmetasio.meb.k12.tr
Adres : VAN / BAHÇESARAY ALTINDERE KÖYÜ DİKMETAŞ MEZRASI

VİZYON
VİZYONUMUZ Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda, Bilimsel gelişmelere açık, Fırsat eşitliğinin sağlandığı, Milli değerlerimize ve kültürümüze sahip çıkan; Farklı kültürlere, hak ve sorumluluklara saygılı Bilim ve teknolojiyi yakından izleyen, Araştıran, uygulayan, üretken, Sorumluluklarının bilincinde, Çağdaş uygarlık düzeyinde yeniliklere sahip Nesiller yetiştirmektir.

MİSYON
Biz ; Başöğretmenimiz Atatürk’ün ilke ve inkılâpları doğrultusunda, Eğitim Liderleri Öğretmenler Eğitim Gönüllüleri Sivil Toplum Örgütleri ve Kamu Kurum ve Kuruluşları ile işbirliği içinde çalışarak; ilçemiz düzeyinde Günümüzün eğitim sorunlarını çözme, Yarına daha çağdaş, demokratik, laik, hukukun üstünlüğüne inanan, Düşünen, araştıran, öğrenen, öğrendiğini yorumlayan, sorgulayan, Özüne, kültürüne, değerlerine sahip Her türlü bilimsel ve teknolojik gelişmeye açık ve yaşamına uygulayabilen Okullarımıza, Bağlı Birimlerimize ve Çevremizle bir bütünlük içinde Kaliteli hizmet vermek için var olan Bir kurumuz.

Öğretmen Sayısı : 2
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 43
Öğretim Şekli : İKİLİ ÖĞRETİM YAPILMAKTADIR.
Ders Başlama ve Bitiş Saati : DERSLER SABAH 07.00´DA BAŞLAYIP AKŞAM 17.20 DE BİTMEKTEDİR.
Derslik Sayısı : 1 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : Uydu İnternet (VSAT)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 0
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 1
Lojman Bilgisi : LOJMAN İYİ DURUMDADIR.GELDİĞİMDE BOYAMIŞTIM VE EKSİKLERİNİ GÖRMÜŞTÜM.BİZDEN SONRA GELECEK KİŞİYE DAHA İYİ DURUMDA BIRAKILACAKTIR.
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : OKULUMUZ SOBALIDIR VE İŞKUR ELEMANI TARAFINDAN YAKILMAKTADIR.

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : 17 KM
Ulaşım : HAFTA İÇİ HERGÜN KÖY ARACI MERKEZE GİTMEKTEDİR.BAZEN HAFTA SONLARIDA KÖYDEN VAN MERKEZE GİDEN ARAÇLARDA BULUNABİLİR.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : DAĞLIK BİR ALANA KURULMUŞ BİR YERDİR.ALTINDERE KÖYÜNÜN BİR MEZRASIDIR.GENELDE HALK ARASINDA DEMKAR OALRAK BİLİNİR.GELECEK KİŞİLERİN KÖYÜN YEREL ADINI BİLMESİ FAYDALI OLACAKTIR.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: